Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство
Коментари Харесай

Али към полицаи: Ето ви 70 лева, но не закачайте мистериозната жена, ето какво последва

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо произвеждане против 35-годишния Али, който се опитал да подкупи пловдивски служители на реда със 70 лв.. Случката се разиграла на 13 март в Пловдив. Двама служители на реда, направили инспекция в лек автомобил БМВ, откакто получили сигнал, че лицата, намиращи се в него може да използват наркотични субстанции.

Те се показали и поискали документите им за идентичност.
В автомобила се намирали обвиненият Али и 30-годишна жена. Обвиняемият показал удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, а дамата декларирала, че няма в себе си документ за идентичност и не показала подобен. Полицейските чиновници не разкрили в автомобила наркотични субстанции. Те съобщили на дамата, че ще й сформират Акт за определяне на административно нарушаване, тъй като не е показала документ за идентичност.
Един от служителите на реда отишъл в полицейския автомобил и извадил бланки за сформиране не акта. В този миг към него се доближил обвиненият Али, който му споделил: „ Старши, имам 70 лв., вземете ги да се почерпите. Не пишете никакви актове “, след което подхвърлил две банкноти под шофьорската седалка. Полицейският чиновник не взел парите, като неотложно уведомил дежурния в полицейското ръководство. На място дошъл проверяващ служител на реда, който направил оглед на местопроизшествието, като на пода, пред шофьорската седалка, били открити и конфискувани, надлежно една банкноти с номинал 50 лв. и една банкнота с номинал 20 лв..
На 30-годишната жена бил формиран Акт за установено административно нарушаване по член 6 от Закона за българските персонални документи. Обвиняемият Али се признава за отговорен по повдигнатото му обвиняване.
Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Али е упрекнат, е до 10 години отнемане от независимост и санкция до 15 000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР