Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект

...
Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на главния архитект на Асеновград

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт против основния проектант на Асеновград за получен рушвет и по отношение на притежател на компания, посредничил при предаването на парите, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Константин Атанасов е обвинен за това, че през месец ноември 2016 година, в Асеновград, в качеството си на основен проектант на общината, е изискал от шеф на банков офис 10 000 лв.. На 10 декември 2016 година в Пловдив обвиненият е получил 8 000 лв., предадени му от обвинения Митко З., с цел да съгласува Идеен план за реорганизация и преустрояване на някогашен хотел в Асеновград в " многофункционална постройка със смесено предопределение ".

Деянието е осъществено с изнудване, като Атанасов декларирал на банковия шеф, че с цел да се утвърди планът, Митко З. би трябвало да бъде нает за съветник.

Спрямо Митко З. са повдигнати обвинявания за помагачество, за това, че от края на ноември 2016 година до 10 декември 2016 година, в Асеновград и Пловдив, като помощник, е улеснил обвинения Атанасов да одобри рушвет в размер на 8 000 лв.. Помагачеството е осъществено с правене на предложения от името на компанията му за консултантска активност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която след това е изтеглил парите, които предал на Константин Атанасов.

По делото са били разпитани очевидци, назначени експертизи, конфискувани материални доказателства и документи, и други Спрямо всеки един от обвинените е взета мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 5 000 лв. и е наложена възбрана да напущат България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР