Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Любомир Петров, на 21

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Любомир Петров, на 21
Коментари Харесай

Проектил попаднал в сърцето на Красимира и тя починала

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Любомир Петров, на 21 година, оповестиха от институцията, добавяйки: Той е предаден на съд за това, че на 11.09.2020 година, в с. Бегово, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил 21-годишната Красимира Кукувска, като убийството е осъществено в изискванията на домашно принуждение и с користна цел. Престъплението е квалифицирано по член 116 ал.1 т.6а и т. 7 вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Любомир и потърпевшата живеели на брачен начала от 2018 година Той се срещнал и сближил с дамата, тъй като схванал за нейното положително финансово състояние. Покойните й родители й били оставили в завещание доста аграрни земи, които тя обработвала и получавала възнаграждение. 

По време на взаимното им общуване, с цел да няма кавги, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните стремежи на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, сбирка от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 година се родило първото им дете, а през 2020 година – второто. Любомир не полагал задоволително грижи за фамилията. Предпочитал да се среща с другари, да показва по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Красимира му предоставяла.

Когато потърпевшата открила, че финансовите средства са намалели доста, му сложила изискване да ограничи разноските. Между двамата свадите се задълбочили. Любомир обиждал дамата, заплашвал я и ставал нападателен. 

Няколко дни преди случая Красимира поискала да се разделят, което в допълнение влошило връзките им. По нейно гледище той си събрал багажа и се изнесъл от вкъщи й в с. Бегово. Обвиняемият не желал да одобри, че губи привилегиите, които му предоставял взаимният живот. Той решил, че в случай че в комфортен миг инсценира самоубийството на Красимира, цялото имущество на дамата, посредством децата, ще остане за него.    

На 11 септември 2020 година Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира в с. Бегово и упорствал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той съумял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където дамата спяла. Тя се събудила и изправила, сюрпризирана от появяването му. 

В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от обстановката, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. Проектилът попаднал в сърцето й и дамата умряла. Любомир се обадил на родителите си, на другари и подал сигнал на телефон 112. Пред всички той показал случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

Спрямо Любомир е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ от 20 септември 2020 година

За закононарушението, в което е упрекнат, законът планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР