Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 63-годишната Б.Я.

...
Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 63-годишната Б.Я.
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Пловдив предаде на съд двама обвиняеми за изпиране на 1 617 844 евро

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 63-годишната Б.Я. и С.Х., на 42 година Те са предадени на съд за това, че през април тази година в Пловдив, в съучастничество, като помагачи на причинителите, са улеснили осъществяването на 107 финансови интервенции с 1 617 844 евро. Това е станало допустимо посредством даване на достъп до банкова сметка, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Парите са били подредени към банкова сметка в Китай, като 17 финансови интервенции са били сполучливи, а останалите 90 са били блокирани. Престъплението е квалифицирано като изпиране на пари.

По делото е открито, че С.Х. е предложил на Б.Я. да спомагат на лица, които живеят в чужбина, да укриват и "изпират " нелегално добити финансови средства посредством осъществяването на банкови интервенции с тях.

Двамата щели да получат % от всяка "изпрана " сума и те разпределили функционалностите си. Б. Я. е трябвало да обезпечава хора, на чието име да бъдат регистрирани търговски сдружения със седалище и адрес на ръководство в България. Такива били основани на лица от Първомай и Пловдив. Имената на компаниите били посочени от причинителите, като те наподобявали огледално фактически съществуващи и действително работещи предприятия.

Използвайки онлайн банкирането, нарушителите правили поредност от интервенции, с които парите минавали по сметки отвън територията на България за изпирането им. По описания механизъм на 14 април 2021 година по сметката на едно от сдруженията постъпила горепосочената сума и с парите били осъществени 107-те финансови интервенции за прикриването на произхода на средствата и попадането им при причинителите.

Двамата обвинени са с мярка за неотклонение "задържане под стража ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР