Окръжна прокуратура - Пловдив, разпореди съвместна мащабна проверка за законност

...
Окръжна прокуратура - Пловдив, разпореди съвместна мащабна проверка за законност
Коментари Харесай

Пловдивската прокуратура разпореди мащабна проверка на Руския пазар

Окръжна прокуратура - Пловдив, разпореди взаимна огромна инспекция за правда на така наречен Руски пазар, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване. Проверката е предоставена на ОД на Министерство на вътрешните работи, Търговско дружество на Национална агенция за приходите, ОДБХ и Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Инспекциите имат за цел да открият какъв е статутът на обособилото се като пазарище място на територията на гр. Пловдив, известно с наименованието „ Руски пазар “ - действа ли като регламентиран пазар, от кого се стопанисва, отдавани ли са на място чартърен терени и/или павилиони /сергии/ за осъществяване на комерсиална активност, от кого.

Извършва ли се в самото пазарище и/или в региони в непосредствена непосредственост комерсиална активност по продажба на храни, питиета и други артикули, при какви условия и от кого.

Ако се откри осъществяване на комерсиална активност по смисъла на миналата точка, заявяват ли се доходи от нея по надлежния ред.

Извършва ли се комерсиална активност със предпазени типове птици и от кого.

Извършват ли се в региона действия по нерегламентирано горене на боклуци и от кого.

В осъществяване на част от по този начин поставените задания на 18.04.2021 година са тествани 21 търговски обекти на територията на тържището. Започнати са 2 досъдебни производства по чл.172б от Наказателен кодекс - за нерегламентирано потребление на комерсиална марка, като са арестувани 2 лица. Иззети са към 260 продукта, носещи непознати търговски марки.

От Областна дирекция по сигурност на храните са формирани 4 констативни протокола, 1 акт за определяне на административно нарушаване и 1 предписание за заличаване, като е конфискувана към 100 кг прясна риба, без документи за генезис. Съставени са и 4 акта за определяне на административни нарушавания, касаещи продажба на живи животни. От Регионална инспекция за опазване на околната среда са формирани 3 акта за определяне на административни нарушавания за продажба на пойни птици. От страна на Фискален надзор при Национална агенция за приходите са формирани 2 констативни протокола и 1 обект е запечатан за неиздаване на касов бон. От 3-то районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив е публикуван 1 акт за определяне на административно нарушаване по Закона за българските персонални документи.

При инспекцията, Общински инспекторат ще издаде наставление на кмета на регион Северен за разчистване на нерегламентирано бунище и нерегламентиран пазар.

Срокът за привършване на инспекцията по всички пунктове е едномесечен, като на проверяващите органи е указано във всички случаи на установени в хода й закононарушения и/или административни нарушавания, неотложно да се пристъпи към тяхното следствие и документиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР