Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на трима фалшификатори на документи

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени трима души за разпространяване на подправени документи , оповестява БНР. Групата е работила от началото на годината в България и други страни в Европейски Съюз.

Обвиняемите са изработвали подправени персонални карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти . Разследването открило, че всеки от участниците имал избрана роля - набиране на хора, които желали да се снабдят с подправени документи, възлагане на поръчката и след това нейното осъществяване.

Желаещите да се снабдят с подправени документи заплащали по 250 евро за персонална карта и шофьорска брошура и по 300 евро за направата на чуждестранен паспорт.

По делото са осъществени претърсвания и изземвания, персонални обиски, огледи на местопрестъпление и са разпитани очевидци.

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да се извърши преценка на събраните доказателства с оглед внасяне на искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР