Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.Х., на 39 г., за

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.Х., на 39 г., за
Коментари Харесай

Прокуратурата оповести важен детайл от секундите преди тройното убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Н.Х., на 39 година, за това, че на 06.08.2022 година в с. Рогош, обл. Пловдив, по метод и със средства, рискови за живота на мнозина  - посредством потребление на огнестрелно оръжие – едноцевна, гладкоцевна пушка и производство на стрелба  в обитаемото място – на ул. " Изток “, съзнателно е умъртвил повече от едно лице – трима мъже  – Е.М., на 71 година, С.М., на 49 година, и В.М., на 43 година, татко и двамата му синове  – закононарушение по член 116 ал.1 т.4 пр.3 т.6 прочие 1 от Наказателния кодекс.

Н.Х. е упрекнат и за това, че на същата дата и място е държал огнестрелно оръжие  - едноцевна, гладкоцевна пушка - 12-ти диаметър и 24 патрона, без да е имал  съответно позволение – закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателния кодекс.  

На 6 август 2022 година, към 18,30 часа, е бил получен сигнал на телефон 112 за тежко престъпно закононарушение в с. Рогош, обл. Пловдив – съзнателно ликвидиране. Установено е, че Н.Х. е прострелял с нелегално огнестрелно  оръжие - пушка, татко и двамата му синове. Инцидентът е станал, откакто тримата потърпевши влезнали в къщата на Н.Х. с колове и железни прътове. Обвиняемият и потърпевшите са близки родственици. Те имали остарял заможен спор.  

По делото са осъществени голям брой дейности по следствието – огледи на местопрестъпление, претършуване и изземване, персонален обиск, освидетелстване, разпити на очевидци. Иззети са голям брой материални доказателства, назначени са експертизи – съдебномедицинска, балистична и други.

Оръжието, с което е стреляно, е намерено при осъществено претършуване и изземване в дома на майката на обвинения по време на задържането му. При осъществяване на първичните дейности по следствието на мястото е участвал и заместник-окръжният прокурор на гр. Пловдив – Галина Андреева – Минчева. 

Обвиняемият Н.Х. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, в границите на които Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.

Подробности за тройното ликвидиране бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, който се организира пред кметството в с. Рогош. В него участваха Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор и шеф на Националната следствена работа,, министър на вътрешните работи,, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, Румен Попов, заместник-апелативен прокурор, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив гл. контрольор и Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор на Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР