Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор, опитал да подкупи полицай в Селановци

Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт против Ц. Ц. за осъществено от него закононарушение по член 304а, вр. член 304, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 18 април обвиненият Ц. Ц. управлявал лек автомобил по ул. „ Скакуц “ в с. Селановци, област Враца. В непосредственост до бензиностанция той бил спрян от патрулиращ екип за осъществяване на рутинна инспекция. Установено било, че мъжът е дееспособен водач. При тестването му с техническо средство уредът отчел съществуване на 1 промил алкохол в издишания въздух.
Докато автоконтрольор вкарвал данните от осъществената инспекция в работна станция за далечен достъп Ц. Ц. извадил от портфейла си 50 лв. и ги подхвърлил през отворената врата на патрулния автомобил, „ с цел да оправят нещата “. Казал, че се притеснява да му бъде отнета шофьорска брошура и изискал да не му бъде формиран документ за откритото нарушаване – ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.
Автоконтрольорът незабавно излязъл от служебния автомобил и запазил местопроизшествието. За случая бил известен чиновник в Оперативна дежурна част – Оряхово. Било формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение – предоставяне на рушвет на полицейски чиновник, с цел да не извърши деяние по работа.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР