Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 44-годишния

...
Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 44-годишния
Коментари Харесай

Извършителят на убийството в Манастирище е привлечен към наказателна отговорност и задържан

Окръжна прокуратура – Враца притегли в качеството на обвинен 44-годишния Валентин Г. по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 116, ал.1, т. 6, вр. член 115 и по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс – съзнателно ликвидиране и нелегално придобиване и държане на оръжие и муниции.
Около 13,40 ч. на 22.04.2021 година, пред дом на ул. „ Чавдар “ във врачанското село Манастирище, обвиненият Валентин Г. умъртвил 33-годишния гражданин на селото Калин Тончев. Престъплението е осъществено със средство, рисково за живота на мнозина – револвер марка „ Аргус “.
При претършуване в дома му са били открити и конфискувани огнестрелното оръжие и 115 патрона с друг диаметър.
Към сегашния миг са осъществени огледи на местопрестъпление, обиск на обвинения, разпити на голям брой лица. Изискана е информация от Центъра за психологично здраве – Враца по отношение на психологичния статус на обвинения през интервала от диагностицирането му с психологично заболяване. Назначени са експертизи – ДНК, химична, балистична и съдебномедицинска на потърпевшия.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият Валентин Г. е арестуван за период до 72 часа. Действията по събирането на доказателствата не престават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР