Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване
Коментари Харесай

18-годишен изнасили и уби брутално баба в Бяла черква


Окръжна прокуратура – Велико Търново управлява досъдебно произвеждане за обезчестяване и последвала гибел на стара жена в град Бяла църква. Това оповестиха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинен Д. Г. (на 18 години) за това, че на 6 декември 2018 година в град Бяла църква се съвкупил с лице от женски пол - П. С на 70 години, като я принудил към това със мощ, изразяваща се в нанасяне на удари с пестник в лицето и прилепяне на устата и носа с ръка.

Вследствие на дейностите на обвиненият дамата се е задушила, вследствие на което е настъпила гибелта ѝ. Извършеното закононарушение съставлява изключително тежък случай – закононарушение по член 152, ал.4, т.4 от Наказателен кодекс. Тялото на дамата е открито в дома й на 8 декември 2018 година от нейна близка.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор на 9 декември 2018 година, причинителят на закононарушението е арестуван за 72 часа до довеждането му пред съда.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение, че Д.Г. е направил закононарушението, в което е упрекнат и което се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Действията по следствието продължаван под управлението на прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР