Окръжна прокуратура – Силистра задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура – Силистра задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

19-годишен задържан за убийството и изнасилването в село Ска...

Окръжна прокуратура – Силистра задържа за период до 72 часа 19-годишният Ф.Р. от с. Скала. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за обир, съпроводен с ликвидиране – закононарушение по член 199, алинея 2, т. 2, прочие 1 по отношение на чл.198 ал.1 от Наказателен кодекс.

Това оповестиха от пресслубжата на Апелативна прокуратура Варна.

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за обир, съпроводен с ликвидиране – закононарушение по член 199, алинея 2, т. 2, прочие 1 по отношение на чл.198 ал.1 от Наказателен кодекс.

Тялото на жертвата е открито на 7 май 2021 година, в помещение на дома й в село Скала. 51-годишната жена имала общо 27 прободно - порезни рани в региона на гърдите, лява ръка и тил, като е открито, че гибелта й е настъпила в резултат на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е установено, че в спалнята на дамата има голям брой разхвърляни облекла и движимости, празни дамски чанти и портмоне. Установени са неналичия на пари и златни украшения. Автомобилът на дамата също е лишен, като колата е открита след пътно произшествие в прилежащо село.

В резултат на извършените дейности по следствие на случая е открито, че причинител на закононарушението е Ф.Р. на 19 години от същото село. Мъжът бил открит късно вечерта в с. Поройно. Той направил признания и бил притеглен към наказателна отговорност за осъщественото от него тежко съзнателно закононарушение, за което в закона се планува наказване " отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Днес, 10 май 2021 година, в Окръжен съд – Силистра е импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 19-годишният Ф.Р. Според Прокуратурата съществува действителна заплаха обвинения да се укрие или да извърши друго закононарушение, както и опцията да напусне рамките на страната и да попречва следствието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР