Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно производство за установяване причините

...
Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно производство за установяване причините
Коментари Харесай

Като филм на ужасите! Мъж живял 3 години с трупа на майка си, за да й взима пенсията

Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно произвеждане за определяне аргументите за гибелта на жена, която към месец май 2015 година е била на 79 години.
Досъдебното произвеждане е формирано в резултата на оголен случай на машинация на територията на гр. Бяла. 51-годишният А. С. Д. в продължение на 3 години е укривал обстоятелството на гибелта на майка си, за да получава вместо нея пенсията й. Пред чиновниците на Национален осигурителен институт и съседите твърдял, че тя се лекува в гр. Русе и по здравословни аргументи не може да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При осъществена инспекция в жилището й след приемането на пенсията за месец април 2018 година от сина й, полицейските чиновници отрили останките от натрупа на дамата в къщата й.
Във връзка с разкритото закононарушение, причинителят на действието е упрекнат от Районна прокуратура – Бяла в закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс за получените пари от пенсията, за да набави за себе си имотна полза. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 25.04.2018 година той е арестуван за период от 72 часа за довеждането му пред съда. За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост за период от 1 до 6 години.
Наред с това в Окръжна прокуратура – Русе е формирано досъдебно произвеждане за определяне аргументите за гибелта на дамата, която към месец май 2015 година е била на 79 години. Назначена е съдебномедицинска експертиза на Отделение „ Съдебна медицина “ при МБАЛ – Канев гр. Русе.
Разследването по двете каузи продължава. Определен е период от 2 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР