Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен

...
Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Внесоха обвинителен акт срещу зам.-кмета на Радомир

Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания углавен съд против кмета на община Радомир – П. Алексиев и Л. Димитрова - заместник-кмет на Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Алексиев е упрекнат за това, че на 10 декември 2015 година, в качеството си на кмет на Община Радомир се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 39 835.11 лв. в нарушаване на чл.51 ал.1, чл.52, чл.55 ал.1 и чл.94 ал.4 от Закона за обществените финанси. Парите са били целева дотация за финансови разноски, предопределена за създаване и главен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначението, а за ремонт на общински улици в град Радомир.

От действието са настъпили нездравословни последствия за страната, изразяващи се в неремонтиране на път град Радомир – хижа “Орлите “ и на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „ Червена могила”), както и основаване на настройка за съмнение на жителите към страната и функционалностите на финансовите системи. Зам.-кметът Л. Димитрова е упрекната за това, че в качеството си на длъжностно лице – ИД Кмет на Община Радомир, е съставила формален документ с погрешно наличие - протокол за определяне завършването и за възнаграждение на строителни и монтажни работи (СМР).

В него са удостоверени погрешни условия, а точно, че са осъществени СМР за ремонт на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „ Червена могила”), на стойност 20 900 лв. вместо действително осъществени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР