Окръжна прокуратура –Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу В.

...
Окръжна прокуратура –Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу В.
Коментари Харесай

Наквасен шофьор, уби велосипедист в Монтанско

Окръжна прокуратура –Монтана внесе в съда обвинителен акт против В. Е. от с. Якимово, обл. Монтана за породена от него гибел на велосипедист, при ръководство на лек автомобил, след приложимост на алкохол.
На 01.11.2015 година в Якимово се провели избори за кмет. Около 20.30 часа, в центъра на селото, било проведено тържество от новоизбрания властник, като на присъстващите се раздавало разнообразни типове алкохол. На тържеството дошъл и обвиненият Е. който управлявал автомобил марка „ Опел “. Същият носел бутилка водка, която решил да показа със собствен прочут - Н.К.
Около среднощ двамата се отправили с колата към Вълчедръм. Автомобилът управлявал обвиненият. Като пристигнали в града, Е. си закупил бутилка уиски и траял да използва алкохол. Впоследствие поискал да си купи и бира от бензиностанция, само че чиновниците му отказали, защото бил очевидно пийнал. Тогава двамата решили да се върнат в с. Якимово.
В селото обвиненият управлявал автомобила със скорост доста над допустимата за обитаемото място - 85 км/ч. По това време, към 5.30 часа, към дома си, от празнуването в селото, се прибирал потърпевшият Г. А., който се движел с велосипед към дома си. Под влияние на алкохола и вследствие на високата скорост, обвиненият изгубил надзор върху ръководството на автомобила и блъснал велосипедиста, след което се блъснал в оградата на къща. Въпреки това Е. не останал на мястото на случая, с цел да окаже помощ на потърпевшото лице, не алармирал полицията, а напуснал местопроизшествието и изоставил колата отвън селото, където по късно автомобилът е открит от органите на полицията.
Междувременно потърпевшият от злополуката Г. А. бил превозен до болничното заведение в гр. Лом, където бил настанен на лекуване, само че в резултат на породените му травматични увреждания умрял.
След търсене причинителя на закононарушението е открито, че концентрацията на алкохол в кръвта на обвинения е 1.80 промила.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР