Окръжна прокуратура –Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу В.

...
Окръжна прокуратура –Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу В.
Коментари Харесай

Пиян шофьор, убил човек на пътя, отива на съд

Окръжна прокуратура –Монтана внесе в съда обвинителен акт против В. Е. от с. Якимово, обл. Монтана за породена от него гибел на велосипедист, при ръководство на лек автомобил, след приложимост на алкохол.

Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 01.11.2015 година в Якимово се провели избори за кмет. Около 20.30 часа, в центъра на селото, било проведено тържество от новоизбрания властник, като на присъстващите се раздавало разнообразни типове алкохол. На тържеството дошъл и обв. Е. който управлявал автомобил марка „ Опел “. Същият носел бутилка водка, която решил да показа със собствен прочут - св.Н. К.

Около среднощ двамата се отправили с колата към гр. Вълчедръм. Автомобилът управлявал обвинения. Като пристигнали в града Е. си закупил бутилка уиски и траял да използва алкохол. Впоследствие поискал да си купи и бира от бензиностанция, само че чиновниците му отказали, защото бил очевидно пийнал. Тогава двамата решили да се върнат в с. Якимово.

В селото обвиненият управлявал автомобила със скорост доста над допустимата за обитаемото място - 85 км/ч. По това време, към 5.30 часа, към дома си, от празнуването в селото, се прибирал потърпевшият Г. А., който се движел с велосипед към дома си. Под влияние на алкохола и вследствие на високата скорост, обвиненият изгубил надзор върху ръководството на автомобила и блъснал велосипедиста, след което се блъснал в оградата на къща.

Въпреки това Е. не останал на мястото на случая, с цел да окаже помощ на потърпевшото лице, не алармирал полицията, а напуснал местопроизшествието и изоставил колата отвън селото, където по късно автомобилът е открит от органите на полицията.

Междувременно потърпевшият от злополуката Г. А. бил превозен до болничното заведение в гр. Лом, където бил настанен на лекуване, само че в резултат на породените му травматични увреждания умрял.

След търсене причинителя на закононарушението е открито, че концентрацията на алкохол в кръвта на обвинения е 1.80 промила.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР