Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд А.П. (на

...
Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд А.П. (на
Коментари Харесай

Неописуема жестокост в Монтана: Крадец преби 95-годишен дядо, а после...

Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд А.П. (на 31 години) по обвиняване за грабеж. Обвиняемият живеел в с. Василовци, област Монтана, не работел.

Мъжът е неведнъж осъждан, като последното му наложено наказване „ отнемане от независимост “ е изтърпял на 13.08.2020 година След по-малко от месец той направил закононарушение против самотно живеещия в същото село деветдесет и пет годишен Г.Я.

На 10.09.2020 година, откакто получил пенсия, възрастният мъж се отбил при негов прочут и пазарувал в магазина. На потегляне към дома си, директно пред портата, до момента в който отключвал, бил атакуван в тил.

Рецидивистът А.П. му нанесъл удари в лицето, а по-късно му извил ръката и го съборил на земята. Претърсил облеклата на пенсионера и джобовете му. Взел портмонето му и напуснал мястото на престъплението. Намиращите в него пари в размер на 400 лв. скрил под камък, а другите движимости изхвърлил.

Междувременно на потърпевшия Г.Я. била оказана помощ от инцидентен очевидец, който извикал полиция и медицински екип. Извършителят на грабежа бил открит и арестуван.

Първоначално той се опитал да отхвърли за стореното от него, като декларирал, че възрастният мъж непринудено му дал пенсията си. Впоследствие признал и показал мястото, където укрил парите. Пенсията е била върната на притежателя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР