Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност К.Й., задържан

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност К.Й., задържан
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа банковия обирджия в Дупница, чакат го до 15 години затвор

Окръжна прокуратура – Кюстендил притегли към наказателна отговорност К.Й., арестуван за вчерашния грабеж на банков клон в Дупница.

" На 17 юни, към 14,05 ч., от касиер в банков офис в Дупница, била отнета парична сума. Грабителят изблъскал дамата и съумял да влезе в помещението. След като взел парите, мъжът избягал ", прецизират от прокуратурата.

Извършителят на незаконното действие е бил открит и арестуван – 40-годишният К.Й. По случая е почнало досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура – Кюстендил. След осъществено претършуване и изземване е бил обяснен размерът на отнетите пари – 12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 английски лири и 16 002 лв.. Равностойността на предмета на закононарушението в лв. възлиза на 53 745,05 лв..

Делото е било изпратено и признато по подготвеност от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият К.Й. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на причинителя на грабежа. Престъплението, за което той е притеглен към наказателна отговорност, е наказуемо с „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР