Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне през

...
Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне през
Коментари Харесай

Контрабанда на 100 кг хероин разследва прокуратурата в Хасково

Окръжна прокуратура – Хасково следи досъдебно произвеждане за преместване през границата на страната, без съответно позволение, на високорисково наркотично вещество – с общо бруто тегло 100, 440 кг хероин, на обща стойност 9 039 600 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък и действието е осъществено в съучастничество - закононарушение по член 242 ал.4 пр.1 във вр. алинея 2 прочие 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс.

Разследването се прави от митнически контрольор от Агенция „ Митници “ под директното управление на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

Ограничителните ограничения, въведени поради COVID-19, доведоха до повишаване на опиатите

До момента е открито, че на 24 май 2020 година, през нощта, на ГКПП-Капитан Андреево, обл. Хасково, на влизане от Република Турция в Република България, е дошъл товарен автомобил, марка „ Скания “, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина. Камионът е бил ръководен от Д.Ч., на 33 година, жител на Босна и Херцеговина.

При осъществена митническа инспекция инспекторите на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево открили, че в шофьорската кабина, под кушетката за отмора на лидера, били сложени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето лидерът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. В резултат на бързите дейности на митническите и полицейските органи е било открито още, че съпричастни към контрабандата са и други двама жители на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали съвсем редом с различен товарен автомобил, който също е тестван от чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, само че в него на са открити наркотични субстанции.

Тримата мъже са арестувани за период от 24 часа. Днес, 25 май 2020 година, следва те да бъдат привлечени като обвинени по член 242 ал.4 пр.1 във вр. алинея 2 прочие 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс и арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор.

Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР