Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Мирослав Д. (на

...
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Мирослав Д. (на
Коментари Харесай

Съдят 42-годишен мъж за кражба на мобилен телефон и пари от хотелска стая

Окръжна прокуратура – Бургас съобщи на съд Мирослав Д. (на 42 година от гр. Бургас). Той е обвиняем за това, че на 09.07.2017 година в гр. Бургас, от хотелска стая, при изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости – дамски портфейл (с намиращите се в него дебитни карти, персонални документи, пари) и мобилен телефон (на обща стойност 243 лева.) от владението на собственичката им, без нейно единодушие, с желание незаконно да ги присвои.

Той е обвиняем и за това, че за времето от 04.19 ч.до 04.31. на 09.07.2017 година, употребявал дебитна карта, която отмъкнал от потърпевшата, като без нейно единодушие изтеглил парична сума в общ размер от 4150 лева На 09.07.2017 година, подсъдимият влезнал в хотела с желание да извърши кражба от хотелска стая. Същият минал около портиера, гледайки към мобилния си телефон и се отправил към асансьора, с който се качил на горния етаж, създавайки усещане, че е посетител на хотела. В стая № 107 на първия етаж на хотела били настанени потърпевшата и нейният брачен партньор. По това време в стаята била единствено потърпевшата, която употребила банята. Входната врата на хотелската стая била отключена, защото очаквала прибирането на брачна половинка си. Подсъдимият влезнал през незаключената врата в стая № 107. От дамската чанта на потърпевшата взел портфейлът й, с намиращите се в него персонални документи, двете банкови карти, както и листче с написани ПИН-кодове. От хотелската стая подсъдимия взел и мобилният телефон на потърпевшата, след което напуснал хотела с отнетите движимости.

След осъществяване на описаната кражба Мирослав Д. се отправил към ж.к.„ Зорница “ в гр. Бургас. Същият отишъл до банкомат, ситуиран до бл.77 в комплекса и през горепосочения интервал от време употребявал общо 12 пъти дебитната карта, без единодушието на титуляря, като въвел ПИН- кодовете, записани на листче в отнетия портфейл. С откраднатата сума Мирослав Д. си платил няколко месечни наема, купил си облекла, обувки и проиграл останалото в игрална зала.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съвещанието си за 21.02.2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР