Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят шофьор на автобус, блъснал и убил мъж

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт против 51-годишен мъж с букви И.М., нарушил разпоредбите за придвижване по време на ръководство на товарен автомобил и позволил пътнотранспортно произшествие, с което предизвикал гибелта на погрешно пресичащ пешеходец. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Към месец януари 2018 година обвиненият работел като водач на рейс, като правил транспорти на служащи.

Около 07.20 часа на 17 януари 2018 година И.М. се движел с управлявания от него рейс марка „ Ивеко Маго “ по основен път Е-79. С него се возели три шивачки, които той следвало да закара в гр. Петрич. Преминавайки през с. Долна Градешница, макар че бил в обитаемо място, лидерът карал със скорост от 56,2 км/ч. В един миг минаващият в близост осемдесет и три годишен мъж – Д.С., подхванал погрешно секване на пътното платно на нерегламентирано място. Обвиняемият забелязал пешеходеца със забавяне, когато възрастният мъж бил пресякъл към 2,60 метра. Водачът задействал спирачната система, само че не съумял да спре в точния момент и да заобиколи С. Последвал удар, вследствие на който пешеходецът паднал на земята с предната част на главата и лицето.

Бил подаден сигнал на телефон 112,след който на място пристигнала кола за спешна помощ. Пострадалият бил превозен по неотложност в лечебно заведение в гр. Сандански, където по-късно умрял в резултат на черепно-мозъчна контузия.

Предстои делото против обвинения И.М. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР