Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем 31-годишния В. С. за това,

...
Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем 31-годишния В. С. за това,
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа шофьора, убил велосипедист

Окръжна прокуратура-Кърджали притегли като обвинен 31-годишния В. С. за това, че за времето от 22 часа на 14 юни 2019 година до 6 часа на 15 юни 2019 година при ръководство на лек автомобил, марка „ Пежо 406 “, е нарушил правила за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 37-годишен велосипедист. Тежкият случай е станал  на път I-V, в сектора от спирка „ Джебел “  към ГКПП-Маказа, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.
         
Оттам прецизират, че мъжът е избягал от местопроизшествието, той е притеглен като обвинен за закононарушение по член 343 алинея 3,б. “б “  във  вр. алинея 1, б. “в “  във вр. член 342 алинея 1 от Наказателния кодекс.
         
С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 19 юни т. година, обвиненият е арестуван за период от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура –Кърджали да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. По делото са осъществени огледи  на местопрестъпление, назначени са правосъдни експертизи и други процесуални дейности. Разследването по случая продължава.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР