Окръжна прокуратура–Хасково привлече като обвиняеми К.Ф., на 42 г., гражданин

...
Окръжна прокуратура–Хасково привлече като обвиняеми К.Ф., на 42 г., гражданин
Коментари Харесай

Съдят чужденец за контрабанда на паста за наргиле на стойност 53 380 лева

Окръжна прокуратура–Хасково притегли като обвинени К.Ф., на 42 година, жител на Република Босна и Херцеговина, за това, че на 15.12.2022г. през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, общ. Свиленград, обл. Хасково с лек автомобил с босненска регистрация е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците артикули за търговски цели в огромни размери, а точно 314 броя пакети с паста за наргиле марка „ ADALYA, всеки от които с чисто 0,500 грама, и общо чисто тегло на всички пакети 157 кг на обща стойност 53 380 лв. – закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс.

На 15.12.2022 година, към 21,30 часа, на пункта идва лек автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Турция през България за Босна и Херцеговина. Водачът и спътниците му – две пълнолетни и две малолетни лица, не заявили импорт на артикули и други полезности. По метода „ разбор на риска “ моторното транспортно средство било селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на последната във фабрични кухини в двете странични порти, калниците и в аварийна гума на лекия автомобил, митническите чиновници разкрили укрити общо 314 пакета с паста за наргиле. Общото количество на недекларираната акцизна стока е 157 кг и е на стойност 53 380 лв.. В хода на инспекцията е открито, че контрабандно пренесените артикули са благосъстоятелност на водача на автомобила.

Лекият автомобил послужил за осъществяване на контрабандата и контрабандираните артикули са били арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Водачът на автомобила К.Ф. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1 б “Д “ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “. Също по този начин с разпореждане на Окръжна прокуратура–Хасково на обвинения е била наложена възбрана да напуща рамките на Република България, с изключение на с позволение на прокурора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР