Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 38-годишен мъж с френско и

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 38-годишен мъж с френско и
Коментари Харесай

Задържаха мъж, пренесъл през границата наркотици за над 9 млн. лева

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен 38-годишен мъж с френско и турско поданство за това, че без съответно позволение пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 104,940 кг и хашиш с общо брутно тегло 0,090 кг на обща стойност 9 445 050 лв.. Предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и действието съставлява изключително тежък случай – закононарушение по чл.242 ал.4 предл. 1 по отношение на алинея 2 предл.1 от Наказателния кодекс.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, следствието по което се води от Търговско дружество Митница – Бургас.

На 15 август 2022 година на ГКПП-Капитан Андреево от Република Турция в Република България влезнал лек автомобил марка „ Фолксваген “ с непозната регистрация. С него за Република Франция пътували обвиненият Х.А. и фамилията му, в това число и домашните им любимци – 2 кучета. По метода „ разбор на риска “ лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция. В тайници в пода под предните седалки на транспортното средство и в аварийна гума на автомобила митническите чиновници разкрили укрити общо 210 пакети. 209 от тях съдържали ярко бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет реагирало на хашиш.

Контрабандираните наркотични субстанции и лекият автомобил са конфискувани.

С разпореждане на Оперативна програма – Хасково от 17.08.2022 година Х. А. е арестуван за период до 72 часа в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР