Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност мъж, опитал

...
Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност мъж, опитал
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж, опитал да пренесе през границата прекурсори

Окръжна прокуратура - Бургас притегли към наказателна отговорност мъж, опитал се да придвижи през границата малко над 18 кг аналози на наркотични субстанции , оповестяват от прокуратурата. Държавното обвиняване внесе и иск за задържане на стража на подсъдимия.

Опитът му обаче е останал незавършен, заради независещи от него условия. Престъплението е осъществено на 29.01.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново ".

Обвиняемият С.С. се опитал да придвижи прекурсорите с лек автомобил. Той трябвало да премине от България в Турция. Химичните аналози на наркотични субстанции били открити при митническата инспекция на транспортното средство.

Прекурсорите били разпределени в 19 пакета. 8 от тях били укрити в аварийна гума, а останалите 11 в задната седалка на автомобила. Общата стойност на откритите субстанции възлиза на 589 195 лева по цени на съдопроизводството.

Предстои Окръжен съд - Бургас да насрочи начален час на съвещанието, на което ще се прегледа желаната от прокуратурата мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР