Окръжна прокуратура - Благоевград приключи разследване спрямо водач, извършил кърваво

...
Окръжна прокуратура - Благоевград приключи разследване спрямо водач, извършил кърваво
Коментари Харесай

Съдят мъж за смъртта на 17-годишната Виктория, загинала на пътя Хвостяне-Дъбница

Окръжна прокуратура - Благоевград завърши следствие по отношение на лидер, направил кърваво закононарушение на пътя.

Обвинен е по три текста от Наказателния кодекс. Подсъдимият Реджеп Алиев е осъждан. 31-годишният е от Гоцеделчевско. Причинил е гибелта на 17-годишната Виктория О. пътувала с него в автомобил от Хаджидимово за село Гърмен. По пътя двамата е скарали.В региона след село Хвостяне лидерът спрял и тя излязла от колата, като побягнала. Той я последвал с колата, а откакто я настигнал тя трансформирала посоката.

Водач на снегорин станал свидетел на случилото се и незабавно подал сигнал на телефон 112.

След като я настигнал Алиев нанесъл няколко удара на момичето. Успял до я качи на задната седалка и се насочил към мястото на лидера, с цел да потегли. През това време момичето отворило задната врата от страната на лентата за насрещно придвижване. Опитало се да излезе от автомобила, при което горната част на тялото й било над пътното платно.

В този миг в същия пътен сектор със скорост 94,93 км/ч се движел лек автомобил, ръководен от обвинения Реджеп Алиев.

Той не подхванал понижаване на скоростта и прекъсване, макар че тя се намирала върху пътното платно в неговата лента за придвижване. Последвал удар, при което тялото й било изместено. Реджепусетил прегазването, само че не спрял, а траял да кара. Местопроизшествието било напуснато и от очевидците на случая – Реджеп и брат му.

Безжизненото тяло на В. О., както и разпилени по пътното платно пластмасови елементи от автомобил, били открити от преминаващия през пътния сектор водач. Той подал сигнал и останал на място до идването на полицейските органи.На гоцеделчевеца била направена инспекция за приложимост на наркотични субстанции с техническо средство, което отчело положителен резултат за приложимост на канабис, а след това и здравно проучване.

Извършената химикотоксикологична експертиза е открила съществуване на характерен метаболит, доказващ приложимост на наркотично вещество тетрахидроканабинол от лидера Алиев.

Смъртта на Виктория О. се дължи на откритата тежка и несъвместима с живота комбинирана открита черепно-мозъчна и гръдна контузии, съчетани с множествени травматични увреждания.Събрани са доказателства за виновността на обвинения, измежду които са и заключенията от осъществените експертизи - автотехнически и трасологична.

Отегчаващи отговорността условия са обремененото правосъдно минало на обвинения и многократното му санкциониране за нарушавания на разпоредбите за безвредно придвижване по пътищата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР