Окръжна прокуратура-Благоевград изготви протест срещу постановената 12-годишна присъда лишаване от

...
Окръжна прокуратура-Благоевград изготви протест срещу постановената 12-годишна присъда лишаване от
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира 12-годишната присъда на Ембака за убийството на АМ Струма

Окръжна прокуратура-Благоевград изготви митинг против постановената 12-годишна присъда „ отнемане от независимост “ на 39-годишния Емил Първанов-Ембака за съзнателно ликвидиране на автомагистрала „ Струма “ преди три години.

На 26 юни 2015 година при прекосяването с персоналния си автомобил през неразрешен сектор за придвижване на аутобана Емил Първанов и фамилията му са спрени от служителя на " Агромах " Николай Чивиев. След словесни нападки сред двамата с палката си Чивиев счупил предното стъкло на автомобила на Първанови. Ембака се доближил и хвърлил по Чивиев огромен камък, който го блъснал в главата. Пострадалият бил превозен към болница, само че на път за лечебното заведение умрял.

На 28 юни тази година Окръжният съд в Благоевград постанови 12 години затвор за Първанов. Той би трябвало да заплати както разноските по делото, по този начин и общо 340 000 лева обезщетение на околните на убития. Решението не е дефинитивно и подсъдимият остава с мярка за неотклонение подписка, реши съдът.

Прокуратурата смята наложеното на подсъдимия наказване за незаслужено, заради което изготви митинг пред Софийския апелативен съд. Според обвиняването закононарушението е било осъществено от Първанов по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата, като се усили размерът на наказването до двадесет години „ отнемане от независимост “.

Протестира се и мярката за неотклонение на Емил Първанов, която макар постановената неоправдателна присъда остава „ подписка “, като съдът е решил, че не е налице действителна заплаха той да се укрие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР