Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Мъж самокатастрофира и загина на място по време на гонка с полицията


Окръжна прокуратура – Шумен управлява досъдебно произвеждане по отношение на пътен случай, при който е умрял 37-годишен лидер на МПС, опитал да избегне полицейска инспекция.

Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Около 17:25 часа на 3 октомври 2022 година 37-годишен мъж управлявал лек автомобил без сложени регистрационни табели по пътя сред селата Изгрев и Тъкач, област Шумен. Превозното средство било видяно от изпълняващ патрулно-постова активност екип на ОД на Министерство на вътрешните работи. Полицейските чиновници подали сигнал със стоп-палка за прекъсване на лидера му. Вместо да се съобрази с това и да извърши полицейското предписание, Р.Р. не спрял, траял придвижването си и ускорил. Навлязъл по улиците на село Тъкач, след което се отправил по земен път отвън обитаемото място. Полицейският екип следвал колата на нарушителя в селото, само че откакто 37-годишният отбил от асфалтовия път чиновниците на реда спрели, защото пътят бил очевидно мъчнопроходим. 

Малко по-късно от мястото, където се отдръпнал автомобила на Р.Р. се чул мощен тропот. Полицейските чиновници неотложно тръгнали пеш натам. Станало ясно, че Р.Р. е претърпял пътно – транспортно произшествие. Повикани били спомагателни екипи на полицията, сигнал бил подаден и до Центъра за Спешна здравна помощ. Мъжът умрял на място.

Работата по случая продължава под надзора и управлението на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Разследването е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел. Назначени са голям брой експертизи, текат разпити на очевидци, огледи, изискани са документи и графици, касаещи работата на чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен. Изясняват се аргументите и събитията, довели до случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР