Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Й.С., на

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Й.С., на
Коментари Харесай

Шофьор се опита да подкупи полицаи край Пловдив, ще му излезе солено

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Й.С., на 46 година Той е предаден на съд за това, че на 17.12.2021 година в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, е дал рушвет – една банкнота с номинал 50 лв., на полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа – да не извършат инспекция с техническо средство " Дрегер “ за приложимост на алкохол и да не му лишават свидетелството за ръководство на МПС – закононарушение по член 304а, вр. чл.304, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 17.12.2021 година, Й.С. се намирал в с. Ръжево Конаре, където работел. Към 23 ч. решил да отиде с лекия си автомобил " Ауди А6 “ до близката бензиностанция, с цел да си закупи цигари. В същото време, на територията на РУ-Хисаря, се провеждала профилирана полицейска интервенция за сигурността на придвижването. На една от улиците в селото чиновник на Министерство на вътрешните работи подал сигнал със стоп-палка на лидера и той спрял.

Установено било, че Й.С. не носел в себе си свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство. Полицейският чиновник му съобщил, че ще му бъде формиран фиш и наложена санкция за открито нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, както и че ще бъде тестван с техническо средство за алкохол. Като схванал, че ще му бъде направена проба с " Дрегер “, Й.С. извадил от джоба си 50 лв. и ги сложил в служебния полицейски автомобил. " Оставям ви парите, да си извършите някой ден един прекрасен обяд “, споделил Й.С. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Установено било, че Й.С. карал автомобила с 1,04 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР