Окръжна прокуратура – Ловеч, по линия на надзора за законност,

...
Окръжна прокуратура – Ловеч, по линия на надзора за законност,
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ловеч разпореди проверки за безопасност на скалните масиви в близост до пътища, пешеходни зони, туристически и еко-пътеки

Окръжна прокуратура – Ловеч, по линия на надзора за правда, е упълномощила на Областен шеф на област Ловеч и на кметовете на общини на територията на Ловешка област осъществяването на инспекции за сигурност на скалните масиви, находящи се наоколо до пътищата, включително и от републиканската пътна мрежа, пешеходните зони и алеите, туристическите пътеки и еко-пътеките, за които те дават отговор на територията на съответната община.

Проверките следва да се извършат в интервала ноември – декември 2022 година, като регионалният шеф следва да осведоми Окръжна прокуратура - Ловеч в период до 30.12.2022 година за резултатите.

Подобни инспекции бяха предоставени от прокуратурата и през 2016 година, с оглед настъпилият през ноември 2015 година на Крушунския водопад в околност „ Марата ” край с. Крушуна, обл.Ловешка, драматичен случай, при който от откъснал се скален блок починаха двама туристи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР