Окръжна прокуратура – Габрово наблюдава досъдебно производство, започнало с неотложно

...
Окръжна прокуратура – Габрово наблюдава досъдебно производство, започнало с неотложно
Коментари Харесай

Закопчаха габровец в нива с опиум, дрога за над 190 хил.лв открита в изоставена къща

Окръжна прокуратура – Габрово следи досъдебно произвеждане, почнало с наложително следствено деяние в петък, на 4 ноември. Работи се по две закононарушения – за държане за разпространяване на 48,032 кг. високорискови наркотични вещества–канабис, кактои засяване и развъждане на 59 растения от рода на конопа.



Това заяви и.ф. областен прокурор Жени Шикова, която е и наблюдаващ прокурор по делото. Днес се проведесъвместен брифинг с присъединяване на Цветомир Цонков – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово и Тодор Тодоров - основен проверяващ служител на реда при ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово.

Неотложните следствени дейности са осъществени от екип на ОД на Министерство на вътрешните работи Габрово в наличие на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово. Наркотицитеса открити в къща, която се намира в обезлюдено обитаемо място в кметство Гръблевци, общинаГаброво. В дворно място към къщата са открити засяти и отглеждани 59 растенияот рода на конопа.Установените наркотичните субстанции в къщата са в огромни размери, на обща стойност 192 000,00 лв.. “



Директорът ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово обясни, че по постъпила оперативна информация са подхванати неотложно действияи в труднодостъпна изолирана околност, в полето с опиати е открит мъж, който полагал грижи за растенията.

Наблюдаващият прокурор обясни, че в качеството на обвинен е притеглен мъж на 45 години за закононарушение по член 354а алинея 2, по отношение на ал.1, за произвеждане, преправка, придобиванеили предпазване на наркотични субстанции или техни аналози за публикувани,по предписание, или в осъществяване решение на проведена незаконна група, наказуемо с отнемане от независимост от 3 до 12 години и по член чл. 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.



Събран е огромен по размер материални доказателства, средство и предмет на посочените закононарушения – машина за вакуумиране, приспособление за сушене и други движимости, сочещи подготовка и методичност на тази незаконна активност.

Извършителят е оправдан, само че са събрани доказателства за висока социална заплаха на обвиненото лице и на действието.Окръжна прокуратура – Габрово е постановила задържането муза период до 72 часа, като на следващия ден, на 8 ноември, Окръжна прокуратура - Габрово ще внесе искане в Окръжен съд – Габрово, за налагане непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Действията по следствието, установяването на съпричастност и на други лица към тази незаконна активност, не престават под управлението на Окръжна прокуратура – Габрово, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР