Окръжен съд Сливен е взел най-тежката мярка за неотклонение по

...
Окръжен съд Сливен е взел най-тежката мярка за неотклонение по
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Съдът реши съдбата на Мартин Трифонов СНИМКИ

Окръжен съд Сливен е взел най-тежката мярка за неотклонение във връзка с обвинения за убийството на 7-годишната Кристи Георгиева Мартин Трифонов. Това заяви първо пред БЛИЦ окръжния прокурор на СЛИВЕН Мартин Данчев.
Припомняме, че Окръжната прокуратура в Сливен внесе искане в Окръжния съд на Мартин Трифонов /21 г./ да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Заседанието е изнесено, само че се организира при закрити врата в регионалната МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, където обвиненият бе настанен след задържането му.

7-годишната Кристин Георгиева от сливенското с. Сотиря бе открита от околните си в близост от вкъщи си. Детето бе в безпомощно положение, със счупени ребра, голям брой разкъсвания, тежка черепна контузия. По-късно момиченцето издъхна в болничното заведение в Сливен.

Говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова заяви, че тежката контузия на главата е била несъвместима с живота и е станала причина за гибелта на детето. Няма никакви данни за проявена немарливост от страна на медицинския екип, който е транспортирал нараненото момиченце до болничното заведение.



Мартин Трифонов е постъпил в болничното заведение с две огнестрелни рани в единия крайник и фрактура на другия, получени по време на преследването му. Опериран е.

Състоянието му е устойчиво, няма заплаха за живота. Пред служебния юрист той направил цялостни признания за закононарушенията по отношение на Кристин, за които ще носи наказателна отговорност: ликвидиране на малолетно лице, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод за жертвата, обезчестяване и блудничество.

Трифонов декларирал, че не е познавал детето. Опитал да оправдае гнусното си действие с това, че бил използвал алкохол. Преди задържането му, от Министерство на вътрешните работи подчертаха, че лицето не използва опиати, алкохол, има уязвимост към енергийните питиета.



Резултатите от взетите ДНК-проби изрично потвърждават, че той е причинител на тежките закононарушения.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР