Окръжен съд - Шумен определи мярка за неотклонение домашен арест ...

Окръжен съд - Шумен определи мярка за неотклонение домашен арест

18-годишеният младеж от Шумен,който предизвика тежка катастрофа , ще бъде под „домашен арест“

Окръжен съд - Шумен дефинира мярка за неотклонение „ домакински арест " по отношение на 18-годишният юноша, обвинен за причиняването на тежко пътно произшествие, в следствие на което е настъпила гибел и има породена междинна телесна щета по искане на прокуратурата. Ж.К. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 343, ал.3, прочие 1 и 2, по отношение на алинея 1, връзка с член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен младежът беше арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение по отношение на него.

Инцидентът, за който е обвинен Ж.К. зародил към 21:20 часа на 28 септември 2022 година на бул. „ Цар Симеон Велики " в град Шумен. В пътно-транспортно произшествие взели участие два леки автомобила, като в резултат на конфликта 22-годишната лидерка на едното транспортно средство умряла, а возещата се до нея пътничка, била настанена в МБАЛ-Шумен със междинна телесна щета.

Младият мъж е дееспособен лидер от близо 5 месеца. По данни на неговия сателит младежът е карал със скорост по-висока от оптимално допустимата в градски условия.

Работата по случая не престава под управлението и надзора Окръжна прокуратура - Шумен.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg