Окръжен съд-Шумен определи мярка за неотклонение домашен арест“ спрямо 18-годишния

...
Окръжен съд-Шумен определи мярка за неотклонение домашен арест“ спрямо 18-годишния
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест 18-годишен младеж от Шумен, обвиняем за тежко ПТП с пострадали две жени, една от които е починала

Окръжен съд-Шумен дефинира мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на 18-годишния юноша, обвинен за причиняването на тежко пътно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и има породена междинна телесна щета. Ж.К. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 343, ал.3, прочие 1 и 2, по отношение на алинея 1, връзка с член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен младежът беше арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение по отношение на него.

Инцидентът, за който е обвинен Ж.К., зародил към 21,20 часа на 28 септември 2022 година на бул. „ Цар Симеон Велики “ в град Шумен. В пътнотранспортно произшествие взели участие два леки автомобила, като в резултат на конфликта 22-годишната лидерка на едното транспортно средство е умряла, а возещата се до нея пътничка, била настанена в МБАЛ-Шумен със междинна телесна щета.

Младият мъж е дееспособен лидер от близо 5 месеца. По данни на неговия сателит младежът е карал със скорост, по-висока от оптимално допустимата в градски условия.

Работата по случая продължава под управлението и надзора Окръжна прокуратура-Шумен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР