Окръжен съд - Русе уважи искове на антикорупционната комисия за

...
Окръжен съд - Русе уважи искове на антикорупционната комисия за
Коментари Харесай

Комисията Цацаров търси 11 коли и над 59 хил. лв. от обвинен за телефонни измами |

Окръжен съд - Русе почете искове на антикорупционната комисия за 59 231, 80 лева против Петър Георгиев и обвързвано с него лице. На лишаване в интерес на страната подлежат и 11 коли - Ауди А6, Мерцедес МЛ 270 ЦДИ, БМВ и други Георгиев е упрекнат от прокуратурата за телефонни измами в изискванията на рисков рецидив, като се е представял за полицейски чиновник. Деянията са осъществени, до момента в който е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “. В хода на инспекцията е потвърдено, че Георгиев получава трудово заплащане единствено от работата си в пандиза, а обвързваното с него лице е получавала компенсации и помощи.

Любопитен е казусът на юрист Диляна Дончева. С финален правосъден акт на Върховния касационен съд й е отнето имущество за 375 940, 44 лева В сумата са включени апартамент в София, идеални елементи от урегулиран аграрен парцел в столицата, дружествени дялове и суми по банкови сметки. Дончева е приета за отговорна за присъединяване в проведена незаконна група за набиране на бременни дами за продажба на децата им. В хода на почналото гражданско произвеждане е открито, че Дончева не е потвърдила легален източник на приходи. 

При обжалването пред Апелативен съд – София адвокатката е показала документи, че от 2013 година е придобила статут на непрекъснато живеене със фамилията си на о. Бали – Индонезия. Съдът обаче приема, че тя е имала задоволително време и благоприятни условия да потвърди легален генезис на приходите си. Според магистратите от „ съвкупната преценка на събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че то (имуществото) е добито от незаконна активност “. Решението на Софийски градски съд е доказано. Дончева апелира пред Върховен касационен съд и желае да бъде сезиран Конституционният съд за оповестяване на противоконституционност на периода по ЗОПДИППД (отм.). Върховните магистрати оставят без почитание настояването й.

Софийски апелативен съд удостовери напълно решение на Софийски градски съд, с което е почетен иск на КПКОНПИ против Димитрия Таскова. Проверката на комисията " Цацаров " е почнала след привличането на Таскова като обвинена за имотна машинация. В изгода на страната се лишава неподвижен парцел – еднофамилна къща с гараж в София на стойност 195 221 лева

С решение на Окръжен съд – Русе е почетен иск на КПКОНПИ за 6 153 250 лева против Филип Маринов, обвинен за отбягване на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Съдът е постановил и лишаване на средства от компании с едноличен притежател на капитала Филип Маринов. Според ЗПКОНПИ на лишаване предстои и нелегално добито имущество от юридическо лице, което е следено от проверяваното лице.

Окръжен съд – Велико Търново почете иск и против Дияна Петрова и свързани с нея лица. Проверката против нея е почнала след привличането й като обвинена от прокуратурата за трафик на дами за проституция. От Петрова и от обвързваните с нея лица се лишава сумата от 374 238, 19 лева и автомобил „ Мини Купър “ на стойност 10 800 лева

С решение на Окръжен съд – Пловдив е почетен иск на КПКОНПИ против Спас Спасов, обвинен за отбягване на определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери, като за задачата е употребявал документи с погрешно наличие. Отнето е имущество в размер на 1 570 620, 32 лева Осъден е да заплати и дължимата държавна такса.

Срещу Али Ваджипов е импортирана искова рекламация, почетена от Окръжен съд – Пловдив. Той е обвинен за държане на акцизни артикули без бандерол (цигари). В изгода на страната се лишава имущество в размер на 157 519 лева, в което е включен парцел в Пловдив и пари.

Окръжен съд – Хасково почете иск за 622 557, 04 лева против Ангел Атанасов, обвинен за трафик на хора по границата с Република Турция. Присъдени са му и правосъдните разходи по делото.

С решение на Окръжен съд - Търговище, отчасти е почетена искова рекламация на комисията против Николай Даскалов. Той е притеглен като обвинен за данъчни закононарушения – отбягване на определяне и заплащане на Данък добавена стойност, както и сформиране на документ с погрешно наличие. В изгода на страната се лишава имущество на обща стойност 284 173, 11 лева

Окръжен съд – Кърджали почете отчасти иск на КПКОНПИ против Теофил Маринов, притеглен като обвинен за потреблението на документ с погрешно наличие за придобиване на непознато имущество. Със правосъдното решение в интерес на страната се лишават 16 587 лева, представляващи цената на отчужден неподвижен парцел, както и автомобил „ Форд Галакси “ и рейс „ Сетра “, представляващи имущество на лица и компания, свързани с Маринов.

Съдилища в страната постановиха решения, с които са почетени искове на КПКОНПИ и на лишаване в интерес на страната предстои имущество на стойност 9 820 137, 90 лева

Посочените нагоре решения на апелативни и окръжни съдилища не са дефинитивни и могат да бъдат обжалвани пред по-горна инстанция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР