Окръжен съд Пловдив осъди на седем години лишаване от свобода

...
Окръжен съд Пловдив осъди на седем години лишаване от свобода
Коментари Харесай

7 години затвор за шофьор, убил дете при маневра

Окръжен съд Пловдив осъди на седем години отнемане от независимост при първичен общ режим 45- годишен мъж за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което почина момиченцето на 1,5 години.

На 31 януари,.2015 година, подсъдимият паркирал автомобил  БМВ на ул. „ Кипарис “ пред дома си в Пловдив. В този миг две деца - умрялото момиченце и друго на 6,5 години, излезли да играят. При качването си в автомобила подсъдимият не видял децата, макар че по-голямото дете било по-високо. Без да се увери в сигурността на маневрата и ситуацията на децата, той потеглил и с предната част на автомобила прегазил по-малкото момиченце. Въпреки оказаната здравна помощ, то умряло.

Подсъдимият е придобил дееспособност да ръководи МПС през 2007 година Поради позволени голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата той изгубил всичките си контролни точки, след което свидетелството му за правоуправление е отнето от органите на Пътна полиция. През 2013 година правоспособността му била анулирана. Въпреки това траял да ръководи МПС, заради което са му съставяни голям брой фишове и наказателни постановления. Освен това, един път е осъждан за ръководство на автомобил без съответното удостоверение.
 
Присъдата предстои на обжалване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР