Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Домашен арест“

...
Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Домашен арест“
Коментари Харесай

Убиецът от Громшин пред съда: Направих го от страх и при самозащита

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „ Домашен арест “ на 67-годишния Н. К.Н., обвинен за ликвидиране, осъществено в село Громшин, община Бойчиновци. Според обвиняването на 24 февруари т. година към 16.30 часа след зародил скандал в центъра на селото сред 66-годишния Л. С. и обвинения, Л. С. стрелял с газов револвер в лицето на Н. Н. и сред двамата почнала битка. Н. Н. взел нож от автомобила си и нанесъл с него няколко удара в тялото на другия мъж. Вследствие на получените рани Л. С. умрял, а Н. Н. бил арестуван от полицията и против него е формирано досъдебно произвеждане.



Окръжна прокуратура изиска от съда най-тежката мярка за неотклонение – на обвинения „ Задържане под стража “ предвид на тежестта на закононарушението, за което законът планува от 10 до 20 години затвор, както и поради заплахата съгласно обвиняването той да се укрие и извърши друго закононарушение. Защитата на обвинения помоли съда за по-лека мярка с претекста, че закононарушението не е съзнателно, а драматичен резултат от битов скандал при опит за самоотбрана като показа и медицински документи за влошено здравословно положение на Н. Н. По-лека мярка изиска от съда и обвиненият.
„ Аз съм мирен човек, това което направих е от боязън и при самоотбрана. Имам болна жена, 4 деца и 8 внуци, грижа се за тях, въпреки, че и аз съм зле! “, сподели той. След като се срещна с доказателствата по делото и изслуша страните съдът остави без почитание настояването на прокуратурата. От изискваните по закон предпоставки за взимане най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ не е налице заплаха обвиненият да се укрие и извърши друго закононарушение, в документите по делото няма сведения той да е престъпно проявен, има непрекъснат адрес, в преклонна възраст е и също така е с влошено здравословно положение, съобщи съдът и дефинира втората по тежест мярка за неотклонение „ Домашен арест “.
Определението на съда може да се стачкува и апелира в 3 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР