Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров

...
Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров
Коментари Харесай

3 г. затвор за таксиджия, разпространявал фалшиви евро банкноти

Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров водач, пуснал в обращение подправени евро банкноти. Това оповестиха от пресцентъра на съда. Състав на Окръжният съд в Монтана призна за отговорен подсъдимия И. И. М. от София, упрекнат за пробутване в послание на подправени парични знаци, и го осъди на една година "Лишаване от независимост ", само че дефинира по това дело и приключили с присъди четири предходни каузи против И. И. М. общо наказване в размер на две години "Лишаване от независимост ".

32-годишният И. И. М., който работи като таксиметров водач в София, през март 2017 година платил с подправена банкнота от 200 евро покупка на цигари в магазин в Монтана, а през април същата година платил с подправена банкнота от 500 евро две нощувки в хотел в регионалния град. Според специалисти пуснатите в послание от И. И. М. подправени банкноти са били с извънредно положително качество и мъчно различими от същинските. За прокарването в обращение на подправени парични знаци, за които е знаел, че са такива, Окръжният съд наказа И. И. М. с една година затвор при първичен "строг режим " и постанови подправените банкноти да бъдат унищожени.

Затвор за двама, произвеждали и разпространявали подправени банкноти

Присъдата за подправените пари бе групирана в общо наказване две години "Лишаване от независимост " при първичен "строг режим " с още четири издадени до момента присъди против И. И. М. – за въвеждане в подвеждане на чиновници на финансови институции и непозволено приемане под непозната идентичност на парични заеми и трафик на непознати жители през България.

Съдът приведе в осъществяване и наказване от една година "Лишаване от независимост " на И. И. М. по дело на Софийския областен съд от 2017 година за заграбване и продажба на непознат автомобил. Според решението на съда И. И. М., против който до момента има издадени 14 присъди, ще би трябвало да престои в пандиза общо три години.

Разкрита е скица за подправени болнични във Врачанско

Присъдата може да се стачкува и апелира пред Апелативен съд – София в 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР