Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на 65-годишния

...
Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на 65-годишния
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, убил жена си и организирал погребението ѝ

Окръжен съд – Кюстендил остави без почитание молбата на 65-годишния С. Д. за изменение на мярката му за неотклонение „ задържане под стража” в по-лека. Той е упрекнат за убийството на брачната половинка си в кюстендилския квартал „ Герена “, осъществено в изискванията на домашно принуждение.

Съдът под председателството на арбитър Евгения Стамова счете, че не са налице условия за отпадане на обоснованото съмнение, че обвиненият е причинител на действието. По делото има и доказателства за подхванати от обвинения дейности по изтриване на следите от закононарушението.

Мъжът е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от 22 януари тази година с определение на Окръжен съд – Кюстендил. През това време той е лекуван в Специализираната болница за лекуване на лишени от независимост в Ловеч в психиатричното поделение поради алкохолна взаимозависимост.

Здравословното му положение се следи, като все още не се постанова болнично лекуване.

Още сега на задържането му той е бил доста пийнал и проверяващите трябвало да изчакат да даде показания, откакто изтрезнее. Същевременно обаче преди този момент той невъзмутимо се опитал да прикрие следите от закононарушението, потвърждавайки, че дамата е умряла от естествена гибел. Предприел и нужното да провежда погребението ѝ. Обадил се на траурна организация, разлепил некролози, а фелдшер открил гибелта на брачната половинка му.

От погребалната организация и един от зетьовете на умрялата се усъмнили, че гибелта е настъпила по натурален метод. На една от стените е имало кръв, която той опитал да почисти.
Трупът на дамата е бил почистен от арестувания, преоблечен и подготвен за заравяне, само че в моргата е разголен и е станало ясно, че има прободни рани. Тогава е сигнализирана полицията. Открит е в жилището кухненски нож с косми по него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР