Окръжен съд – Бургас постанови мярка за неотклонение „задържане под

...
Окръжен съд – Бургас постанови мярка за неотклонение „задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, убил жена си с чук

Окръжен съд – Бургас постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на мъжа, умъртвил брачната половинка си в кв. „ Сарафово “ в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд – Бургас.

Мъжът е притеглен като обвинен за съзнателно ликвидиране (престъпление по член 116, алинея 1, т. 6, предл. 2 и предл. 3, вр. член 115 от НК). Манол М. е обвинен за това, че на 19.10.2018 година, в къща в гр. Бургас съзнателно умъртвил Я. М., чрез нанасяне на голям брой удари с чук в региона на главата на Я. М., довели до тежка черепно-мозъчна контузия, като действието е осъществено по изключително непосилен и с особена свирепост метод.

В правосъдното съвещание обвиненият е изразил мнение, че би трябвало да бъде арестуван под стража. Според съда, макар началния стадий на следствието, до сегашния миг по делото са събрани задоволително доказателства за аргументираност на догатката, че Манол М. е осъществил закононарушението, за което е обвинен. Съществува и действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван.

Манол М. е притеглен като обвинен за тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Съдебната инстанция дефинира най-тежката мярка за неотклонение, поради характера и тежестта на разследваното закононарушение, по едно и също време с това и изказванията, че обвиненият страда от психологично заболяване.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период пред въззивна инстанция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР