Окръжен съд – Благоевград наложи наказание „Лишаване от свобода“ за

...
Окръжен съд – Благоевград наложи наказание „Лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

Малкия Фараон си получи заслуженото заради кървавото нападение срещу Саботана

Окръжен съд – Благоевград наложи наказване „ Лишаване от независимост “ за период от три години, отсрочено за период от пет години, на обвиняем за опит за съзнателно ликвидиране.

Състав на Окръжен съд – Благоевград, под председателството на арбитър Красимир Аршинков, реши, че са налице задоволително доказателства за виновността на Веселин Бориков-Малкия Фараон, и го призна за отговорен в това, че на 27.08.2017 год., сред 02.25 ч. – 02.35 ч., в дискотека в село Поленица, общ. Сандански, е направил опит съзнателно да умъртви Димитър Съботанов-Саботана.

Деянието е осъществено посредством нанасяне на пет удара с нож в региона на двете половини на гръдния панер и корема, като е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи, и е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита – закононарушение по чл.119 във вр. с чл.115, ал.1 и чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс, във вр. с чл.12, ал.2 от Наказателен кодекс.

Окръжният съд наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 /три/ години, като оправда обвинения по първичната подготовка на повдигнатото му обвиняване.

На съображение чл.66, ал.1 от Наказателен кодекс отсрочи осъществяването на наложеното наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 /пет/ години.

Окръжният съд осъди подсъдимия да заплати на Д. Г. С обезщетение за породени от незаконното действие неимуществени вреди в размер на 7 000 /седем хиляди/ лв..

Постановената присъда може да бъде протестирана и обжалвана пред Апелативен съд - София в 15-дневен период.

Версията на подсъдимия Веселин бе, че до момента в който седял самичък на бара в дискотеката, Саботана се доближил и почнал да го псува.

Изплашил се и тръгнал да си върви, когато Саботана го нападнал в тил с удари в главата. "Аз в никакъв случай преди не съм взел участие в сбивания и нямам навика да нося оръжие в себе си. Нямам пояснение по какъв начин Съботанов е получил тези пострадвания ", твърдеше Фараона.

Пострадалия Съботанов обаче показа напълно друга версия за случилото се, съгласно която, до момента в който седял самичък на бара, Веселин пръв подвикнал и го обидил, на което той не отвърнал по никакъв метод, напомня struma.com.

По-късно тръгнал да си върви и пред входа на дискотеката бил намушкан. Свалил тениската си, с цел да притисне раните. Като причинител той изрично уточни Веселин Бориков. Когато бил разпитан след случая през 2017г. обаче, Саботана декларирал, че не е разпознал причинителя. В следствие той отхвърли тези думи да са негови, както и подписът, положен под тях.

Общото в показанията и на двамата бе само, че те не са се познавали персонално преди случката, с цел да имат някаква омраза.

На разпит пред съда застана и очевидец, който тотално се оплете и през днешния ден даде радикално друга версия за случилото се, спрямо тази, която дал през 2017г. Пано Джавалеков е другар от компанията на Саботана, който го транспортирал до незабавен център.

Според разказът му по време на едно от делата, е участвал сега, когато Фараона намушкал приятеля му, като изрично го уточни за причинител.

В показанията, дал след случая, той декларирал, че не е видял кой е намушкал Саботана, даже не е видял кръв и рани по него, просто му споделили да кара към незабавното. По никакъв метод не би могъл да разпознае причинителя, защото не видял нито телосложението му, цвета на кожата, косата и други отличителни белези.

Свидетелят изуми съда с описа си, който нямаше нищо общо с предходната му версия, което арбитър Аршинков уточни като сериозен пропуск на Прокуратурата.

През август 2017 година, след сборичкване в дискотека в село Поленица, Димитър Съботанов получи 5 прободни рани в региона на гърдите, след което му бе осъществена животоспасяваща интервенция, а като причинител бе посочен Веселин Бориков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР