Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на Г.

...
Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на Г.
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъжа, убил сина си в Смоляновци

Окръжен съд-Монтана взе непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на Г. А. И., упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране на рождения му наследник А. Г. А.
Припомняме, че Ангел бе погубен преди 3 дни, а за нещастието заяви медията ни.



Според събраните до момента доказателства по делото на 25 май 2021 година вечерта в село Смоляновци 73-годишният Г. А. И. е умъртвил сина си А. Г. А. /48 г./ посредством удар с нож в региона на сърцето. След получен сигнал в органите на Министерство на вътрешните работи за убийството при осъществените следствени дейности на същия адрес е открит и трупът на В. А. И. – 71-годишна, брачна половинка на обвинения и майка на убития. На същия адрес е открито и огнестрелно оръжие – ловна пушка, 16-ти диаметър без позволение за притежаването на оръжие, а по натрупа на убития е открита огнестрелна рана в крайници.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, на Г. А. И. е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране на сина му и е арестуван на 26 май т. година за период от 72 часа. Окръжна прокуратура е внесла в Окръжен съд – Монтана искане за налагане непрекъсната марка „ Задържане под стража “ на обвинения. Пред съда обвиненият и отбраната му желаеха по-лека мярка за неотклонение с претекстовете, че убийството е осъществено при битов скандал след многочислени съгласно Г. А. И. фамилни кавги и принуждение от сина против родителите му. След като се срещна със събраните до момента доказателства и изслуша обвиняването и подсъдимия съдът разгласи, че почита настояването на прокуратурата и постанова мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Г. А. И. защото е налице обосновано съмнение, че той е направил тежкото закононарушение, за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Определението на съда може да се апелира в 3-дневен период пред Апелативен съд – София.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР