Окръжен съд - Монтана осъди прокуратурата да заплати на 53-годишният

...
Окръжен съд - Монтана осъди прокуратурата да заплати на 53-годишният
Коментари Харесай

Прокуратурата осъдена да плати 7 000 лв. на врачанин, набеден за опит за убийство 

Окръжен съд - Монтана осъди прокуратурата да заплати на 53-годишният Цветан. П. от Враца 7000 лв. обезщетение за нелегално обвиняване против него за опит за съзнателно ликвидиране.

На 5.11. 2016 година Цветан. П. и брачната половинка му Теменужка били наети като таксиметрови водачи от Кристиян. Д. да го превозят до монтаското село Громшин. В селото Кристиян нападнал съпрузите като нанесъл с нож рани на мъжа и на дамата. В последвалата битка сред двамата мъже, Цветан изтръгнал ножа от ръцете на нападателя и го наръгал в гърба и гръдния панер.

През ноември 2017 година Цветан П. е бил упрекнат, че е направил опит да умъртви Кристиян Д. По-късно врачанинът бил предаден на съд и приет за отговорен за опит за съзнателно ликвидиране. Той получил 3 години решетки, отсрочени с изпитателен период от 5 година, както и да заплати на Кристиян. Д. 25 000 лева обезщетение. Тази присъда е обжалвана от набедения таксиметраджия и през 2019 година Апелативният съд в София го оправдал напълно с претекста, че е работил при изискванията на неизбежна защита. Оправдателната присъдата е доказана от Върховен касационен съд през април предходната година. Цветан П. изиска обезщетение от 35 000 лв. за породени неимуществени вреди, само че съдът редуцира компенсацията до 7000.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР