Окръжен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста обвиненият за убийството

...
Окръжен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста обвиненият за убийството
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиненият за убийството в сатовчанското село Вълкосел

Окръжен съд-Благоевград остави за непрекъснато в ареста упрекнатият за убийството на 57-годишния Муйдин Дураков от село Вълкосел, 33-годишен Гюлтекин Карабайрамов.

Искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение бе импортирано от Окръжна прокуратура - Благовград. Като главен претекст за решението си, арбитър Маргарита Коцева посочи опцията, в случай че е на независимост, той да извърши друго закононарушение против личността или да се укрие, защото е мобилен и преди месец се е завърнал от работа в чужбина. Инцидентът е станал на 20 октомври към 04.40 часа до фурна за самун в село Вълкосел, община Сатовча. По предварителни данни от следствието, гибелта на Дураков е настъпила в резултат на нанесени удари по главата с твърди предмети - с дъска и камък.

За осъщественото от обвинявания действие, съзнателно ликвидиране с особена свирепост, законът планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна, уточни в решението си арбитър Коцева, представена от Българска телеграфна агенция. Адвокат Милена Колджиева, бранител на обвинявания, също се съгласи с настояването на прокуратурата, Карабайрамов да остане в ареста, защото има евентуална опасност за неговия живот и здраве, в случай че се върне в родното си село. Решението на Окръжен съд - Благоевград може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР