Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Постоянен арест за убийството на 29-годишен Кюстендилец

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с Р. П. / на 55 години, неосъждан /, притеглен от Окръжна прокуратура като обвинен за ликвидиране - закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, за това, че на 30.05.2023 година съзнателно е умъртвил Н. С. на 29 години. При това работно обвиняване, законът планува наказване отнемане от независимост за период от 10 - 20 години се показва в настояването за взимане на най- тежката мярка за неотклонение от Окръжна прокуратура.

Защитата изиска назначението на съдебно- психиатрична експертиза, от която да стане ясно дали обвинения има валидност да взе участие в процеса. Съдът откри това искане за безпричинно, поради неналичието на данни за психологично заболяване.

Съдът счете, че на този ранен стадий от следствието са събрани доказателства и може да бъде направено обосновано съмнение, че привлеченият като обвинен Р. П. е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат. То е тежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ не по- малко от 10 години. Окръжен съд намира, че е налице е действителна заплаха да извърши закононарушение, като този извод се обосновава макар чистото му правосъдно минало от тежестта на закононарушението.

Реална заплаха от укриване не се обосновава по делото. Има адрес, на който е открит и арестуван. По доводите на отбраната за психиатрично заболяване на обвинения, на база материалите по делото и държанието му в правосъдна зала, съдът не съзира данни за такова, по тези съображения откри за безпричинно настояването на отбраната за взимане на мярка за неотклонение „ Домашен арест “. Към момента няма данни за лекуване на психологично заболяване, се споделя още в претекстовете на арбитър Йоланда Цекова.

Определението, с което във връзка с обвинения е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, предстои на обжалване пред Апелативен съд – София в 3- дневен период, считано от през днешния ден.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР