Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста албанец издирван за кражби от Германия

Окръжен съд – Кюстендил дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с албанския жител N. Robert., за който има издадена Европейска заповед за арест от Окръжен съд Оберхаузен, Германия. Мярката се взема до привършване на производството по екстрадиция и ще се търпи в Затвора – гр. Бобов дол. Определението предстои обжалване пред САС в 3-дневен период.

Албанският жител / на 40 години / се търси за кражба на имущество през 2019 година на стойност на 41 555, 10 евро, кражба на имущество на стойност 160 евро и разваляне на имущество на стойност 2 000 евро. Той е арестуван на ГКПП- Гюешево, на трасе входящи коли.

Съдът намира настояването на Окръжна прокуратура – Кюстендил за взимане на краткотрайна мярка „ задържане под стража ” по отношение на N. Robert за основателно, защото са налице всички предпоставки за това, а точно: идно екстрадиционно произвеждане във връзка с желаното лице, за осъществяване на наказателно гонене за закононарушения, за които е планувано наказване „ отнемане от независимост ” до 10 година, като закононарушенията са такива и според българския закон. Съдът смята, че подобаваща мярка, гарантираща присъединяване на N. Robert в идното екстрадиционно произвеждане, е само „ Задържане под стража ”, поради неналичието на непрекъсната адресна регистрация в Република България, публичната заплаха на действията и с оглед размера на плануваните санкции, които условия биха могли да стимулират вероятно лицето да се укрие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР