Окръг в управляваната по законите на шериата автономна индонезийска провинция

...
Окръг в управляваната по законите на шериата автономна индонезийска провинция
Коментари Харесай

Индонезийски окръг забрани ресторантите да обслужват сами жени късно вечер

Окръг в ръководената п о законите на шериата самостоятелна индонезийска провинция Ачех беше подложен на критика поради предписание заведенията за хранене да не обслужват непридружени дами след 21 ч. и да не разрешават на хора от друг пол, които не са родственици, да седят на една маса, съобщи ДПА.

Циркулярното писмо, изпратено от ръководителя на окръга Бирен на 30 август , не разрешава също притежателите на заведения за хранене да наемат лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.



Разпореждането незабавно беше наказано от доста индонезийци
, в това число и от локални поданици в Ачех, откакто във вторник се появи в обществените медии.

" Наредбата лимитира придвижването на дами на обществени места ", сподели Кауцар Юс, член на законодателния съвет в Ачех, определен от Бирен.

" Като представител на Бирен, се срамя, че Б ирен, който постоянно е бил вселенски, става закостенял и губи блясъка си поради тези нелепи наредби ", сподели той.-->

Ръководителят на ръководството на шериата в Бирен, Джуфливан, отбрани разпореждането и сподели, че наличието на непридружени дами в кафене може да сътвори отрицателни чувства.

" Правителството на Бирен няма да е неразумно и да вкара напълно разпореждането ", сподели Джуфливан за локалния ежедневник " Серамби ".

" Продължаваме да следим и да одобряваме информация от всички страни, тъй че притежателите на заведения да може последователно да се приспособят ", добави той.

Ачех е единствената индонезийска провинция, в която е разрешен шериатъ т като част от напъните на централното държавно управление да успокои устрема й към самостоятелност, отбелязва организацията.

Хазартът, продажбата и потреблението на алкохол, както и извънбрачният секс се санкционират с пердах с пръчки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР