Окончателното решение на Върховния касационен съд за Божидар Димитров е

...
Окончателното решение на Върховния касационен съд за Божидар Димитров е
Коментари Харесай

30-години затвор за мъж, пребил приятелката си до смърт

Окончателното решение на Върховния касационен съд за Божидар Димитров е 30 години " отнемане от независимост ".

С присъда на Софийския градски съд Божидар Димитров бе приет за отговорен в осъществяването на закононарушението, осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод.

Делото стартира през 2018 година след убийството в столичния квартал " Свобода " и стана известно поради систематичния тормоз и домашно принуждение, което е упражнявано върху жертвата и на което не са реагирали нито близки, нито съседи.

В решението си касационните съдии декларират, че " инкриминираното действие на подсъдимия Димитров се явява като логически свършек на упражнявания във времето над потърпевшата нескончаем систематичен физически и душевен тормоз, с който тя не е съумяла да се оправи заради интелектуалния ú недостиг и манипулируемост, както и поради нехайството на околните ú и тромавостта в дейностите на съответните държавни институции за обществена отбрана на такива лица. Подобни подтиснически прояви с отправяне на смъртни закани към разнообразни лица подсъдимият Димитров е имал и в предишното, поради което е бил осъждан и което вярно е съобразено от съда като детайли от характерността му на незаконен деятел. "

С днешното си решение Върховен касационен съд удостоверява обаче присъдата на първа инстанция от 30 години затвор.

Божидар Димитров е наказан да заплати на частните обвинители и цивилен ищци сумите от по 20 000 лева (на бащата на убитата), 30 000 лева (на брачна половинка ú) и 80 000 лева (на детето ú), представляващи компенсации за породените от действието вреди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР