Окончателно Бюрото по защита на свидетеи преминава от главния прокурор

...
Окончателно Бюрото по защита на свидетеи преминава от главния прокурор
Коментари Харесай

В последния си работен ден депутатите отнеха Бюрото за защита от главния прокурор


Окончателно Бюрото по отбрана на свидетеи минава от основния прокурор към Министерството на правораздаването. Това взеха решение на второ четене депутатите в последния си работен ден. Всъщонст с поправките, Бюрото се връща към правосъдното министерство, както бе преди години. Партиите на митинга внесоха измененията и това бе едно от нещата, за които дадоха обещание, че ще бъдат свършени в този парламент.

Така 46-отоНародно заседание на процедура приключва с два признати законопроекта – този за актуализацията на бюджета и този, изменящ Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане.

Очаквано, дебатът се заформи сред Движение за права и свободи и ГЕРБ от една страна и партиите на митинга от друга. Техните тези бяха, че по този начин някои застрашени очевидци ще бъдат осветени и че партиите-вносители си вършат пиар на гърба на прокуратурата.

От Има Такъв Народ обявиха, че Бюрото ще е по-ефективно, в случай че е към министерството. ИБГНИ пък упрекнаха ГЕРБ и Движение за права и свободи, че спъват правосъдната промяна.

Близо три часа продължиха дебатите преди окончателното гласоподаване на измененията.

В едномесечен период от влизането в действие на измененията в закона отрасловият министър и основният прокурор би трябвало да създадат нужното, с цел да бъде трансферирано бюрото.

Междувревенно ръководителят на Народното събрание Ива Митева уведоми депутатите, че през вчерашния ден - на 14 септември, е постъпил президентският декрет за разформироване 46-ия парламент.

Народното събрание се разпуска на следващия ден - 16 септември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР