Около тази теза се обединиха представители на коалиционен съвет България

...
Около тази теза се обединиха представители на коалиционен съвет България
Коментари Харесай

Румен Петков: Изгонването на руските дипломати от България е нелегитимно

Около тази теза се сплотиха представители на съдружен съвет „ България – Русия “ и политическа партия АБВ пред медиите.

Изгонването на съветските дипломати не е обвързвано с Виенската спогодба и интернационалните правила.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков означи, че партията предлага вид за невъвеждане на двете ноти и за гарантиране на националната сигурност и на двете страни. Според него внушенията, че Русия слага ултиматум на България, са обидни, както и внушенията за шпионска мрежа и съветско вмешателство в България. По думите му, в случай че има такива данни, те би трябвало да бъдат предоставени на прокуратурата.

„ Желанието на голяма част от българите е да бъдем с Русия “, счита ръководителят на съдружния съвет Снежана Тодорова. По думите й това е недалновидно решение, направено от човек, който е изолиран от българската реалност. „ Какво ще се случи с нашата стопанска система “, попита тя.

Журналистът Велислава Дърева показа формалната позиция на организацията, в която се показва, че решението е невиждано и шокиращо. За този „ неприличен акт “ няма решение на Министерския съвет, а нотата не е подписана от министъра на външните работи, се споделя още в позицията.

Светлана Шаренкова от Българо-руски информативен пул (БРИП) напомни, че Русия е показала, че ще отвърне асиметрично на изгонването на дипломатите и разясни, че нормално в последните години този отговор е обвързван с енергетиката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР