Около предстоящата серия Samsung Galaxy S23 вече почти няма тайни,

...
Около предстоящата серия Samsung Galaxy S23 вече почти няма тайни,
Коментари Харесай

Новият 200-мегапикселов сензор в Samsung Galaxy S23 Ultra

Около идната серия Samsung Galaxy S23 към този момент съвсем няма секрети, откакто всички значими елементи за устройствата изтекоха в мрежата. 
 Samsung Galaxy S23 Ultra, S23+, S23 и всички изтекли данни за идните смарт телефони
Всички данни за Galaxy S23 изтекоха в мрежата

Всичко е ясно

Още отпреди това обаче се говореше, че S23 Ultra ще е с нов 200-мегапикселов датчик в камерата си, а към този момент знаем и какъв тъкмо е той. 

Тази седмица Samsung показа чисто нов 200-мегапикселов ISOCELL HP2 датчик и макар че не е публично доказано, че точно с него ще е оборудван флагманът, е много разумно да предположим, че това е тъкмо по този начин. 
 Снимка 603130

HP2 разполага с 200 милиона пиксела с размер от 0.6 микрометра, като се разчита на технологията Тetra2pixel, посредством която можем да вършим 50-мегапикселови фрагменти с пиксели от 1.2 микрометра или 12.5-мегапикселови такива с пиксели от 2.4 микрометра. 

Така датчикът сплотява четири или 16 пиксела в един съгласно ситуацията, а в тази ситуация това е изключително потребно при фотоси с ниска осветеност. 

За фрагментите с доста светлина в тях, където постоянно цветовете се размиват и избледняват, е приложена технологията Dual Vertical Transfer Gate, която обезпечава по-ярка и реалистична цветова гама
Всичко за Вашата сватба
при мощна околна светлина. 
 Снимка 602983

ISOCELL HP2 е и с усъвършенствана система за автоматизиран фокус Super QPD, при която всички налични пиксели могат да се употребяват за фокусиране. 

Поддържа се видеозапис при 8К и 30FPS с сливане на четири пиксела в един. 

Друг плюс на новия датчик е, че той може да бъде внедрен в смарт телефон, без това да изисква съществуването на плочка или публикуван камерен модул на гърба на устройството. 
 Motorola Edge 30 Ultra и всичко за 200-мегапикселовия флагман
Колко коства 200-мегапикселовият флагман на Motorola

Телефонът към този момент е в Европа

А това е единствено още една индикация, че това е датчикът, който виждаме на гърба на 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg